top of page

Over ons

twee-eenheid

noudus.nl en aleidenfrans.nl zijn  een twee-eenheid waarbij in noudus.nl de focus ligt op het hotelgedeelte en bij aleidenfrans.nl op de restaurantactiviteiten. Aleid en Frans vormen samen ook een twee-eenheid, ze runnen samen het Hotel en het Restaurant.

Bijzonder anders

We zijn niet standaard, een standaard reactie zul je bij ons dan ook niet snel krijgen. Dat schept soms verwarring en daarvoor excuseren we ons nu al op voorhand. 
Ja, er lopen soms eenden bij de ingang, onze katten zwerven soms in de avond over het terras, we vergeten wel eens iets, we zijn er vrijwel de hele dag, we wonen in het hotel, we hebben een volière met een aantal soms wat luidruchtige vogels waar we veel van houden, we maken van duurzaamheid meer dan een simpele kreet, we zijn hier for the long run, we maken soms een grapje of reageren onvoorspelbaar, we hebben soms een iets minder opgeruimd humeur, we zijn niet perfect en eerlijk gezegd streven we daar ook niet naar, we doen ons best. 


Dat zijn we allemaal en daarnaast proberen we de gast de mooiste belevenis in ons hotel te geven die we kunnen bereiken. Daar hoort bij dat je een vreemde vraag kunt stellen of iets speciaals wilt dat buiten de kaart om gaat. We zijn namelijk ook erg flexibel, meedenkend, soms gewoon empathisch en we blijven zo dicht mogelijk bij onze waarden waar dat mogelijk is. 


Zoek je rust, ontspanning, huiselijke sfeer, ben je niet bang voor een domme opmerking, ben je ook niet perfect, dan kun je bij ons goed landen, anders ook wel hoor. 

Historisch duurzaam

Onze missie is om een unieke beleving te creëren waarbij elk aspect van ons bestaan, van de voedselvoorziening tot de interactie met onze omgeving, wordt geoptimaliseerd om zowel de planeet als de gemeenschap te verrijken. Wij streven ernaar een voorbeeld te zijn in hoe bedrijven kunnen opereren met respect voor mens, dier en natuur, en hoe de uitdagingen van “dit kan niet” omgezet kunnen worden in “dit gaat gewoon gebeuren”.

Onze kernactiviteit, het verzorgen van een hoogstaande culinaire ervaring, omarmt en benut de natuurlijke en lokale hulpbronnen, met een focus op versheid en kwaliteit. Van het wild rondom Tjeukemeer tot de verse groenten en fruit uit nabije volkstuintjes, elk ingrediënt heeft een verhaal dat respect en waardering uitdraagt voor zijn oorsprong. Hierbij wijken wij af van traditionele methoden en kiezen wij bewust voor vernieuwende, duurzame processen.

Verliefd op de Eendracht uit 1900

Op 31 oktober 1997 ging onze droom in vervulling: het eigen paleisje werd gekocht. Na lang zoeken, in zowel binnen- als buitenland, vonden Aleid & Frans eindelijk een plek waar beiden volmondig ‘ja’ op wilden zeggen. Daarna is de ver-bouwing meteen begonnen. De eerste en meest opvallende verandering was het toevoegen van een serre en het creëren van een open ruimte. Er werd beoogd licht en warmte terug te brengen in het oude fabriekje. De keuken is verdrievoudigd in grootte, en alle overbodige wanden en plafonds zijn verwijderd. Op 17 mei 1998 gingen de deuren weer open voor gasten. Met het prachtige buitenlicht en de warmte die al aanwezig waren in het restaurant. Er was alleen nog veel meer te doen. Er was oorspronkelijk een 10-jaren plan, maar dat werd uiteindelijk 11 jaar. Nog zoveel wensen en voor op schema. Alle kamers werden volledig opnieuw opgebouwd vanaf de basis (vier muren, en daar ging het weer). Natuurlijk waren de eerste kamers die aangepakt werden de mooiste 11, met uitzicht op het water, die aangepast zijn aan de moderne tijd. 

2024

Na ruim 25 jaar zijn de kamers gesloopt, het oude pand was drastisch aan vernieuwing toe. Volledig (ook de palen) vanuit het niets staat er weer een prachtig pand ingeweven in de oude structuren maar wel met de neus naar voren. De opdracht was het moet minimaal 50 maar het liefst 100 jaar blijven staan. Dit is gelukt mooie kamers met de neus naar de toekomst.

bottom of page